Direct contact

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Ik wil mijn huis verkopen. Wat kan ik als verkoper zelf doen om de verkoop te bespoedigen? Een huis kopen is een emotionele gebeurtenis; een aankoopbeslissing wordt voornamelijk door het gevoel bepaald. Als u samen met Wim kunt bereiken dat kijkers het gevoel krijgen dat uw huis hun thuis kan worden, dan is uw huis verkocht!

Wat kunt u zelf doen? Wim geeft u 7 slimme verkooptips en -trucs!


1. Eerste indruk
U krijgt maar één kans om een goede eerste indruk te maken. Een potentiële koper vormt zich vaak al een mening over uw woning voordat hij binnen is. Zorg daarom dat de buitenkant van uw woning er netjes uitziet. Een fris geschilderde voordeur en een verzorgde voortuin vormen een goed begin van een bezichtiging.

2. Ruimte
Eenmaal binnen gaat een potentiële koper meteen op zoek naar ruimte. Verwijder overbodige spullen en zorg dat uw hele woning opgeruimd is. Vergeet daarbij de bergkast, zolder of kelder niet. Laat geen wasgoed hangen en verplaats het grote speelgoed even naar de schuur. Less is more!

3. Licht
Een lichte woning met egale tinten lijkt ruimer en geeft de potentiële koper de kans om deze in gedachten al naar eigen smaak in te richten. Licht is erg belangrijk voor een goede eerste indruk tijdens een bezichtiging. Open de gordijnen en andere raambekleding en knip eventueel wat lichten aan. Het kan ook slim zijn om die pimpelpaarse muur nog even te witten voor de eerste bezichtiging plaatsvindt.

4. Fris
Een frisse woning verkoopt beter dan een muf huis. Lucht vooraf alle ruimten en zorg voor schone ramen, vloeren en sanitair. Niet iedereen houdt van huisdieren. Zorg ervoor dat uw hond of kat tijdens de bezichtiging niet aanwezig is. Zet de hondenmand en kattenbak even in de schuur.

5. Onderhoud
De ogen van een kijker gaan vaak onbewust op zoek naar gebreken. Stel de kijker gerust en laat zien dat u uw huis goed verzorgt en onderhoudt. Als kleine dingen al verwaarloosd zijn vraagt een mogelijke koper zich wellicht af wat er nog meer mankeert  aan uw woning. Zet dus nog even die plint vast, repareer de lekkende kraan en werk die vochtplek weg.


6. Warmte
Toon dat uw huis een thuis kan worden voor de potentiële koper. Zorg ervoor dat uw huis warmte en gezelligheid uitstraalt. Zet de verwarming aan op een lage stand in de koudere maanden: warmte geeft de bezoeker een behaaglijk gevoel. Een appeltaart in de oven zetten is niet nodig, maar een bos verse bloemen op tafel werkt altijd goed.

7. Bezichtiging
Laat tot slot het begeleiden van de potentiële koper over aan uw makelaar. Zo kan de kijker vrij zijn mening uiten, krijgt hij of zij professionele antwoorden op zijn vragen en voorkomt u dat kamers kleiner lijken omdat er veel mensen in staan. Bovendien kunt u kijkers onbewust laten merken dat u graag wilt verkopen. Zorg ervoor dat u tijdens de bezichtiging buitenshuis bent, of houd u afzijdig.

© 2014 Wim Stuursma Makelaardij | Realisatie: D-Solution internet & reclame