verkocht onder voorbehoud2E VALTHERMOND
2e Valthermond 21 en 21A

€ 499.500,- k.k.


2e Valthermond – 2e Valthermond 21 en 21A

Vraagprijs: € 499.500,- k.k.Rust, ruimte en privacy? Zijn dit de kernwoorden van uw woningzoektocht? En eventueel nog wensen ten aanzien van mantelzorg-/kangoeroewoning of een eigen Bed & Breakfast? Stop dan met zoeken en maak een afspraak voor een bezichtiging bij deze ruime woonboerderij!Het geheel is gelegen op een royale lommerrijke kavel van ca. 6.150m² eigen grond en is omzoomd door een prachtige tuin met diverse bijgebouwen en zitjes met schitterende vergezichten over de landerijen. Ondanks de grote kavel hebben eigenaren het door de inrichting met bomen/bos en paden relatief onderhoudsarm gemaakt. Tegenover het perceel is door Staatsbosbeheer een zogenaamd "wildbos" aangelegd van ca. 3.5 hectare waar de natuur ongestoord zijn gang kan gaan.De boerderij is origineel gebouwd omstreeks 1920 en is in 1985 voorzien van een nieuw dak. Huidige eigenaren hebben het sinds 2003 in bezit en hebben het 2e woongedeelte aanvankelijk gebruikt als mantelzorg-woning, aan verhuur gedaan en gebruikt als Bed & Breakfast (vergunning is aanwezig). Tussen de wooneenheden is een doorgang.INDELING:Nummer 21a (linkerzijde):

Begane grond: zij-entree/hal met serre met doorloop naar wasruimte, werkplaats en via diverse aan- en bijgebouwen uiteindelijk een inpandige doorgang naar de ruime garage (ca. 56.9m²), vanuit voornoemde serre anderzijds toegang tot keuken (ca. 10.7m²) v.v. keuken met diverse inbouwapparatuur (o.a. inductiekookplaat, vaatwasser, koelkast, afzuigkap en combi-magnetron), ruime living/woonkamer (ca. 37m²) met toegang tot kledingkamer en tussenhal met trapopgang, badkamer (ca. 7.1m²) met wastafelmeubel, toilet en douchecabine, 2 slaapkamers (resp. ca. 12.8m² en 12.3m²), toilet met hoekfontein.

1e Verdieping: overloop, slaapkamer (doorloopkamer), berging, slaapkamer achterzijde (ca. 14.9m²) en zolderruimte aan voorzijde (ca. 25.8m²) waar mogelijkheden liggen tot het uitbreiden van het aantal slaapkamers.Nummer 21 (rechterzijde):

Begane grond: zij-entree/hal, badkamer (ca. 7.8m²) met inloopdouche, wastafelmeubel en toilet, woonkeuken (ca. 20.4m²) met inbouwkeuken v.v. diverse inbouwapparatuur (o.a. gaskookplaat, afzuiging, koel-vriescombi en combi-magnetron) in hoekopstelling, slaapkamer 1 (ca. 9.9m²), ruime woonkamer met uitzicht op de voortuin (ca. 37.9m²), slaapkamer 2 (ca. 10m²).De bijgebouwen:

- Stookhok/bakhuisje (ca. 8.9m²) met voorgelegen tuinkast en aangebouwde houten schuur (ca. 17.2m²) en aanbouw (ca. 11.7m²);

- Schuur voor het tuingereedschap (ca. 18.8m²);

- Houtstek (ca. 19.7m²);

- Schuur t.b.v. de zitmaaier (ca. 5.2m²).De aanbouwen:

- Werkplaats (ca. 21.8m²);

- Schuur/berging voorheen in gebruik geweest als varkensstal (ca. 22.3m²);

- Zaagschuur (ca. 33.2m²);

- Ruime garage (ca. 56.9m²).Extra informatie:

- Origineel bouwjaar ca. 1920 (conform Bagviewer Kadaster);

- Voorzien van isolerende beglazing;

- Het pand beschikt over 2 (gehuurde) CV-installaties (Remeha Tzerra, bouwjaar 2020);

- Schitterende landelijke locatie in het buitengebied aan een rustige weg met overwegend bestemmingsverkeer en toch de voorzieningen op korte afstand;

- De tuin bestaat voor ca. 25% uit terrein met lage beplanting, 25% uit gras/weide en voor ca. 50% uit bos/bomen.

- Noemenswaardig is zeker het zitje op het uiterst noordwestelijke puntje van het terrein waar verkopers genieten van prachtige zonsondergangen en in alle rust wilde reëen, hazen en weidevogels spotten;

- Ook al zal iedere eigenaar aanpassingen en verbeteringen aan een woning aanbrengen, deze woningen zijn op dit moment beiden instapklaar en nummer 21 is zelfs geheel ingericht en per direct inzetbaar voor verhuur of Bed & Breakfast.

- Tussen de wooneenheden is een doorgang. Op dit moment is dat een dubbele deur met geluidsisolatie en deze is afgesloten. Bij bijvoorbeeld mantelzorg is het eenvoudig mogelijk deze doorgang weer bruikbaar te maken.

- Laat u zelf overtuigen van al dit moois en de vele mogelijkheden van de boerderij en maak een afspraak, we leiden u graag rond!Omgevingsinformatie:

2e Valthermond is een buurtschap dat ligt op de grens tussen Drenthe en Groningen en behoort tot de gemeente Borger-Odoorn. De plaats heeft ongeveer 115 inwoners en is gelegen op fietsafstand van de dagelijkse benodigdheden in het centrum van Ter Apel. Voor een uitgebreider winkelaanbod liggen kernen als Emmen en Stadskanaal op relatief korte afstand. 2e Valthermond ligt aan één van de Drentse fietsroutes en daar wordt ook veel gebruik van gemaakt. Voorts zijn er met name in de richting van Borger prachtige natuurgebieden om te wandelen of te fietsen.