verkochtNIEUW-BUINEN
Veenbesstraat 23

€ 450.000,- k.k.


Nieuw-Buinen – Veenbesstraat 23

Vraagprijs: € 450.000,- k.k.Slapen en baden op de begane grond!Gelegen aan de rand van de gewilde woonwijk "Veenlanden" in Nieuw-Buinen nabij voorzieningen staat deze royale vrijstaande woning met aangebouwde stenen garage op een perceel van ca. 603m² eigen grond. De woning beschikt naast veel ruimte over een keurig afwerkingsniveau en is onderhoudsarm door de toepassing van kunststof kozijnen, windveren en goten.

De woning is direct gelegen naast het Buinerhornse bos, bestaande uit een boscomplex en een natuurgebied met water, hier kunt u heerlijk kunt wandelen of fietsen.Indeling:

Begane grond: entree/hal met trapopgang, vide en toilet (wandcloset met fontein), slaapkamer (ca. 14.1m²), badkamer (ca. 7.6m²) met ligbad, wastafelmeubel, toilet en douchecabine, royale L-vormige woonkamer (ca. 37.7m²), semi-open keuken v.v. inbouwkeuken in hoekopstelling, bijkeuken/berging (ca. 4.8m²) met achterentree.

Vanuit voornoemde hal kunt u binnendoor naar de aangebouwde stenen garage (ca. 25.5m²) met elektrische deur en achtergelegen werkplaats (ca. 15.7m²) met toegang naar buiten.

1e Verdieping: overloop met vide, 3 slaapkamers (resp. ca. 17.4m², 9.7m² en 8.9m²), badkamer (ca. 3.4m²) met vaste wastafel, douchecabine en 2e toilet, boven de garage bevindt zich nog een grote ruimte (ca. 40.4m²) welke voor vele doeleinden geschikt is (bijv. slaapkamer/hobbykamer, kantoor/studieruimte of fitnessruimte).Overige informatie:

- Bouwjaar ca. 2000 (oplevering);

- Voorzien van dak-, gevel- en vloerisolatie alsmede isolerende beglazing;

- Verwarmd middels CV (Nefit Ecomline, bouwjaar ca. 2000);

- Voorzien van vloerverwarming op de begane grond (m.u.v. garage en werkplaats);

- Garage is groot ca. 25.5m² (binnenmaats 4.2m¹ breed en 6.1m¹ diep) en in 2020 voorzien van een nieuwe deurmotor;

- De keuken beschikt over: inductiekookplaat, afzuigkap, magnetron en koelkast;

- Voorzien van kunststof kozijnen, windveren en goten;

- Glasvezel aanwezig, dit dient nog te worden aangesloten.Nieuw-Buinen: een bijzonder dorp

Nieuw-Buinen is een veenkoloniaal dorp met ruim 5.000 inwoners. Het dorp ligt in het noordelijke deel van de gemeente Borger-Odoorn, in de provincie Drenthe. Het dorp is ontstaan door de drukke verveningsactiviteiten en de gunstige omstandigheden voor industrie en landbouw. Het kanalenstelsel leende zich goed voor het afvoeren van producten, zoals turf. Duitse kooplieden trokken naar het gebied en verscheepten hun glaswaren over de waterwegen. Langs de Monden ontstond woningbouw. In 1838 werd de eerste glasfabriek gesticht: het begin van de glasindustrie in Nieuw-Buinen, die in de negentiende eeuw gold als de belangrijkste industrie in Drenthe. In 1967 ging de laatste glasfabriek dicht. Nog steeds is landbouw belangrijk voor het dorp. De grond was en is uitermate geschikt voor de aardappelteelt.Nieuw-Buinen is een bijzonder dorp, waar de laatste jaren flink geïnvesteerd is in zowel de fysieke als de sociale infrastructuur. Het dorp beschikt over prima voorzieningen, zoals scholen, sportaccommodaties, een openluchtzwembad en een ijsbaan. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u onder meer terecht bij een bakkerij, een slagerij en een buurtsuper. Voor nog meer voorzieningen gaat u bijvoorbeeld naar Stadskanaal, vanuit Nieuw-Buinen binnen enkele autominuten bereikbaar. Tevens zijn er goede busverbindingen van en naar Stadskanaal, Borger en Assen.