verkochtGASSELTE
Lutkenend 9

€ 650.000,- k.k.


Gasselte, Lutkenend 9

Vraagprijs: € 650.000,- k.k.Gelegen in de prachtige authentieke woonomgeving van het Lutkenend staat deze keurig verzorgde "Saksische" woonboerderij met riante houten schuur. Het aansprekende karakteristieke uiterlijk is ook aan binnenzijde doorgevoerd middels diverse tegeltableaus en de houten gebinten in het zicht. Deze charmante rietgedekte woning staat op een royale kavel van ca. 2.570m² eigen grond en beschikt over een prachtig aangelegde siertuin vol (bloem-)borders en biedt aan de achterzijde uitzicht over de landerijen.Het originele bouwjaar van de boerderij is ca. 1900 en het geheel is grondig verbouwd en gerenoveerd in 1975. Nagenoeg alle vertrekken zijn op de begane grond gesitueerd hetgeen de woning levensloopbestendig maakt; de woonkamer/living, keuken, slaapkamer en badkamer. Op de 1e etage bevinden zich nog 2 slaapkamers. Vanuit voornoemde gezellige living met houtkachel en schuifpui heeft u een schitterend zicht op de tuin.Indeling:

Begane grond: entree/hal voorzien van "Kerkdriel-tegels" en tegeltableaus op de wand met trapopgang en vide, toilet, slaapkamer (ca. 17.6m²) met heuse walk-in-closet (ca. 5.9m²) en badkamer en-suite (ca. 8.5m²) welke beschikt over inloopdouche, hoekbad, wandcloset en wastafelmeubel, bijkeuken (ca. 11.6m²) alwaar zich de witgoedaansluitingen bevinden, keuken (ca. 11.2m²) welke beschikt over een ambachtelijk gemaakte keuken in hoekopstelling voorzien van "Kerkdriel-tegels", zeer riant bemeten woonkamer/living (ca. 80.7m²) met als centraal middelpunt de te draaien houtkachel waardoor in iedere hoek een aangename temperatuur is te realiseren.

1e Verdieping: overloop met vide, 2 slaapkamers aan voorzijde gelegen (resp. ca. 11m² en 7.7m²), badkamer (ca. 2.9m²) met wastafel, douchecabine en (3e) toilet, aan de achterzijde voorts een ruime zolder van 31m² waar eventueel nog meer slaapkamers gerealiseerd zouden kunnen worden.Extra info:

- Bouwjaar: ca. 1900 (conform Bagviewer Kadaster), de boerderij is in 1975 volledig aangepast tot woonboerderij en vanaf 1997 door huidige eigenaar gemoderniseerd/verbouwd en goed onderhouden tot het sfeervolle geheel hetgeen het nu is;

- CV verwarmd (Nefit bouwjaar ca. 2007, eigendom);

- Voorzien van gevelisolatie (deels), gedeeltelijk dakisolatie en (grotendeels) vloerisolatie;

- Voorzien van houten kozijnen en geheel voorzien van isolatieglas;

- Het schilderwerk gebeurt periodiek door een schildersbedrijf, er is in 2020 daar waar nodig nog geschilderd;

- Het dak van de schuur is in 2005 vervangen;

- Onderhoudsarme tuin met privacybiedend terras.Omgevingsinfo:

In het verre verleden woonden in het Lutkenend ambachtslieden en keuterboeren. Rijdende vanaf het Lutkenend komt u langs de Monumentale kerk het dorp binnen. Gasselte ligt tussen Borger en Gieten (dorpen met alle basisvoorzieningen) op de Drentse Hondsrug (zandgrond) en heeft o.a. een bakkerij, school, kerk, sportvelden, 18-holes golfbaan, manege, benzinestation en meerdere recreatie- en horecagelegenheden. Verder heeft Gasselte een zeer fraaie ligging midden op de Hondsrug op het kenmerkende Drentse zandgebied met o.a. bossen, heidevelden en fraaie glooiingen in het landschap. Gasselte is uitstekend te bereiken met zowel het openbaar vervoer door snelle busverbindingen naar Groningen, Emmen, Assen en Stadskanaal alsmede is er een goede ontsluiting via de Rijksweg N34 naar Emmen, Assen en Groningen.