verkocht



BRONNEGER
Dorpsstraat 9

€ 539.000,- k.k.


Bronneger, Dorpsstraat 9

Vraagprijs: € 539.000,- k.k.



Sfeervolle rietgedekte woonboerderij, gelegen op een prachtig stukje Drenthe, in het gewilde zanddorp Bronneger. Omgeven door de glooiingen van de “Hondsrug” staat deze goed onderhouden vrijstaande boerderij met vrijstaande garage en schuur. Het geheel staat op een perceel van 1.837m² eigen grond en beschikt over een mooi aangelegde tuin.

De woning is in de periode tussen 2004 en 2012 geheel verbouwd naar de huidige eisen des tijds en vormt in combinatie met de landelijke locatie een schitterend geheel.



Indeling:

Begane grond: De voorzijde van de woning is het oorspronkelijke voorhuis waar we de entree/hal met toilet en de praktijkruimte (ca. 30m²) aantreffen. Vanuit het voorhuis komen we via de oude staldeur in het woongedeelte van de boerderij. Hier vinden we een slaapkamer (ca. 20m²), een luxe afgewerkte badkamer (ca. 8m²) v.v. ligbad, wandcloset, douchehoek en badkamermeubel. In het verlengde hiervan liggen de bijkeuken en achterhal.

Aan de achterzijde met een mooi zicht op de tuin bevindt zich de royale living (ca. 75m²) met daarin de open keuken. Vanwege de juiste keuzes qua kleurstellingen en de slimme toepassing van diverse dakramen doet het geheel heerlijk licht aan.

1e verdieping: overloop met zolderruimte (ca. 24.5m²); slaapkamer (ca. 17.8m²) met dakraam en vaste kastruimte.

Aan de voorzijde van de woning treft u een slaapkamer (ca. 27.7m²) aan die zowel bereikbaar is via de middelste slaapkamer als via een eigen trapopgang welke uitkomt in de hal van het voorhuis.



Extra info:

- Mooie landelijke ligging met voorzieningen voor dagelijkse benodigdheden op ca. 2,5km;

- Het bouwjaar van de woning is ca. 1905 en is de laatste jaren met smaak verbouwd;

- CV-verwarmd (Nefit Elite bouwjaar ca. 2005); Het voorhuis en het woongedeelte hebben eigen thermostaten waarmee de verwarming kan worden geregeld;

- De begane grond is voorzien van vloerverwarming, boven verwarming middels radiatoren;

- Tijdens de verbouwing is de boerderij nageïsoleerd op het gebied van vloeren, daken en gevels en is de elektra geheel vernieuwd;

- Grotendeels voorzien van isolerende beglazing;

- Buiten bevindt zich een met hout beklede stenen garage (ca. 31.8m²) welke is bedekt met 14 zonnepanelen, voorts nog een carport en houten schuur van ca. 10.5m²;

- Enkel een bezichtiging geeft u een juiste indruk!



Omgevingsinfo:

Bronneger is een gewild zanddorp gelegen op de top van het fraaie Hondsruglandschap,

Het dorp is in een lint bebouwd aan weerszijden van de weg met vooral fraaie (rietgedekte) boerderijen, de bekendste attractie is de Rietweg Manege. Het gebied biedt uitstekende mogelijkheden om te fietsen/wandelen langs het stroomdal van het Voorste Diep. Voor de dagelijkse voorzieningen ligt Borger op een steenworp afstand.